Artikel

Nya sätta att betala med virtuella företagskort

Företagskort går att använda till mer än ”bara” representation. Med virtuella företagskort är det möjligt att betala allt från nya pennor till en maskinpark – med en och samma lösning.

Vissa saker, som kaffe till jobbet eller utlägg på tjänsteresan, betalas med företagskortet, medan exempelvis en reservdel till maskinen på fabriksgolvet tas på faktura. Så ser lite förenklat betalningslösningarna ut hos de allra flesta svenska företag idag.

Kristian Hovden är försäljningschef på Eurocard. Han tror att många ser detta som det enda sättet eftersom det upplägget är så vanligt, allt ser väldigt enkelt ut vid en första anblick. Men vad som ofta glöms bort är att det krävs väldigt omfattande ekonomisystem för att hantera alla de olika transaktionerna.

Ett alternativ till det traditionella upplägget är Eurocards virtuella företagskort. När ett inköp, oavsett vilket, görs till företaget skapas ett ”engångskort” för den enskilda transaktionen.

– Det fungerar precis som ett vanligt plastkort du handlar med, bara att det inte finns fysiskt, säger Kristian Hovden. Säg att du behöver köpa något från ett företag i Indien, då kan du inte handla på faktura, du måste betala direkt. Genom den här lösningen kan du göra inköpet smidigt på nätet och garantera att leverantören får betalt direkt. Kostnaden för inköpet får du på nästa faktura från Eurocard.