Artikel

Nya tider eller ett tillfälligt bakslag

Covid 19 har sannerligen förändrat vår vardag i grunden. Försäljningen har för flera branscher lyst med sin frånvaro och de fullpackade kontoren har gapat tomma. Som CFO har vi åter hamnat i strålkastarljuset för att leda vägen mot lönsamhet i en tid av tufft motstånd.

​Tidningar och media har minst sagt varit fyllda till bredden med insikter och data om Covid 19. När vi nu når slutet på vad vi kallar första vågen så inser vi att mycket kommer att förändras när vi går tillbaka till det nya normala. Man brukar säga att det inte finns något dåligt som inte för något bra med sig och detta gäller även denna kris. Jag hör varje dag om hur företag fått mer effektiva interna processer och vi inser att vi kan träffa kunder digitalt och att resor troligtvis kommer att minska även när krisen ligger bakom oss. Vi tvingar oss själva att bli mer innovativa och gräva där vi står. Det värsta vi kan göra i rådande läge är att inte inse förändringen och fortsätta på samma sätt som tidigare. Då är risken stor att inte komma ut som överlevare när krisen är över. Vi får inte glömma att det även finns vinnare i denna kris, företag som ökat sin försäljning som följd av pandemin och det är bara att gratulera.

Agenda CFO har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tagit det säkra före det osäkra. Vi ställde in alla event under första halvåret och har även ställt in höstens event i Göteborg och Malmö. Vi håller alltjämt tummarna för novembereventet i Stockholm. Vi kommer vara noga med att hålla eventet säkert så alla deltagare, talare och sponsorer känner sig trygga. Naturligtvis behöver gränsen om 50 deltagare lyftas och vi kommer också ställa höga krav på att Grand Hôtel kan anpassa sina lokaler rätt säkerhetsnivå.

Det råder en digital utveckling inom eventnäringen och öven Agenda CFO produktutvecklar. Vi vet hur viktigt det är för våra deltagare att träffas och att det inte är samma sak på en digital plattform men vi har väldigt spännade saker på gång så se till att bevaka oss här på sajten men också på sociala medier.

Jag hoppas således att vi inte ser ett för långt uppbrott utan ett tillfälligt bakslag. Jag hoppas vi ses i höst igen så vi kan återta våra erfarenhetsutbyten.

Väl mött och på återseende,

Dennis